The Curtain

ShakespeareanTheater-1The Curtain var den teater som 1577 gjorde The Theatre sällskap i Shoreditch. Här spelade mellan 1596 och 1598 Shakespeare och The Lord Chamberlain´s Men och här uppfördes bland andra Romeo och Julia samt Henry V. 1598 uppförde truppen ”Every Man In His Humour” av Ben Johnson på The Curtains scen med William Shakespeare i en av rollerna.

Som nutida kuriosa kan nämnas att det är på ”The Curtain” teaterscenerna i ”Shakespeare In Love” från 1998 ska utspela sig. Verksamheten på The Curtain upphörde av oklar anledning 1622, och idag finns en minnestavla över teatern på 18 Hewitt Street, en tvärgata till Curtain Road.

n-shakespeare-walks-016

I juni 2012 meddelade arkeologer från Museum of London att man funnit lämningar efter teatern, vilka ska finnas till beskådan för allmänheten när arbetet är klart. 2013 lämnades förslag in om att bygga en 40 våningar hög byggnad med 400 lägenheter på platsen. Det är också tänkt att inrymma ett Shakespearemuseum, ett utomhusauditorium med 250 platser och en park med de arkeologiska lämningarna synliga i en glasbyggnad.

curtain-theatre-4-c-museum-of-london-archaeology

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s